Tres productors d’oli de les Garrigues s’uneixen per oferir una experiència oleoturística única entre ametllers: Buc(òli)ca.

26/01/2023

L’activitat es realitzarà el dissabte, 11 de febrer. Començarà a les 12h.

Aquest any a la Granadella es realitzarà la segona edició de l’experiència oleoturística entre ametllers: “Buc(òli)ca, entre flors i violes”, amb un clar afany d’unificar oleoturisme amb fruiturisme a l’època de floració dels ametllers. 

 Per a portar a terme Buc(òli)ca s’han unit: el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, Olicatessen – Molí dels Torms, la Cooperativa de La Granadella i el Restaurant Benet de Les Borges Blanques.

 L’activitat es realitzarà el dissabte, 11 de febrer. Començarà a les 12h. amb un aperitiu entre ametllers que anirà a càrrec de Xavier Benet, cuiner del Restaurant Benet, recomanat per la Guia Michelin, en el qual es brindarà amb una beguda exclusiva d’oli i es degustaran olis d’oliva verges extra de: Degustus, Olicatessen i +Art.

 A migdia, a les 14h, al Centre de la Cultura de l’oli de Catalunya de la Granadella es servirà un menú degustació creat exclusivament per a l’ocasió per Xavier Benet, que maridarà els tres olis verges extra i transportarà les flors d’ametller, les plantes comestibles i les herbes aromàtiques a la copa i al plat. 

 Buc(òli)ca neix amb afany de continuïtat anual i anirà unificant diferents productors amb experiències singulars, sempre complint amb aquestes tres premisses: promocionar l’oleoturisme i el territori, oferint experiències que es basin en la qualitat i el respecte a la natura; treballar conjuntament amb altres productors i ens implicats amb aquesta mateixa filosofia; i crear nexes d’unió entre l’oleoturisme, l’agricultura, la natura, l’ecologia, l’alimentació, la qualitat, el producte de proximitat i el respecte al territori.

 L’esdeveniment  està limitat a 35 persones, per ordre d’inscripció, el seu preu és de 40 € i les entrades es poden adquirir fins el 6 de febrer als establiments dels tres productors d’oli de les Garrigues i a l’Ajuntament de La Granadella. També es poden adquirir de forma telemàtica contactant al telèfon 621 272 024.

 Per a més informació: Anna Gibert, 621 272 024

JULEN ANDRES CARRALERO