ACTUALITAT
L'oli de les Garrigues, al TastLleida 2025
19/09/2025
El xef Sergi de Meià va peparar un gelat d'oli d'oliva extra DOP Les Garrigues
El TastaLleida 2025 va acostar ahir dijous els sabors del territori amb denominació d’origen i ‘Gust de Lleida’ al cor de Barcelona. La jornada va comptar amb la participació d’unes 120 persones en diferents torns de tast amb un menú dissenyat pel xef Sergi de Meià, que va elaborar una proposta gastronòmica basada en productes de qualitat de Ponent i el Pirineu. Els assistents van poder degustar, entre altres productes, un gelat d’oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues acompanyat d’arengada i pa amb tomàquet i cireres de Producció Integrada. El tast es va maridar amb vins de la DO Costers del Segre, amb opcions de vi blanc, rosat i negre, que van reforçar l’harmonia de sabors i riquesa gastronòmica del conjunt.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar que el TastaLleida és molt més que una trobada gastronòmica i la va definir com una mostra de força del territori i la capacitat de projectar Lleida amb orgull a tot el país. El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, va posar en valor que la iniciativa vol donar a conèixer un “producte de primera qualitat” i va remarcar la importància de “crear marca, posar en valor la traçabilitat, la sostenibilitat i els beneficis dels nostres productes”.
El TastaLleida es va celebrar al mercat de Sant Antoni de Barcelona i va servir per donar a conèixer la riquesa i diversitat gastronòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran davant el públic barceloní.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar que el TastaLleida és molt més que una trobada gastronòmica i la va definir com una mostra de força del territori i la capacitat de projectar Lleida amb orgull a tot el país. El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, va posar en valor que la iniciativa vol donar a conèixer un “producte de primera qualitat” i va remarcar la importància de “crear marca, posar en valor la traçabilitat, la sostenibilitat i els beneficis dels nostres productes”.
El TastaLleida es va celebrar al mercat de Sant Antoni de Barcelona i va servir per donar a conèixer la riquesa i diversitat gastronòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran davant el públic barceloní.
ACN