Les Garrigues participa al Reeixim L’OESST

05/04/2024

Una iniciativa per impulsar noves coopeeratives a Ponent

El vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i el gerent comarcal Jordi Sumalla van participar ahir juntament amb representants de la Diputació de Lleida i d'ens comarcals del Pla d’Urgell i del Segrià i de Ponent Coopera a la presentació de la segona edició de Reeixim L’OESST. Es tracta d'un projecte per a l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori, que combina un itinerari formatiu gratuït i un matchfunding.
La convocatòria de Reeixim L’OESST està dissenyada per tal que els cinc projectes guanyadors, un projecte per cada comarca participant (Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell i Noguera), puguin arribar a aconseguir un finançament de 8.000 euros en el procés de micromecenatge entre les aportacions privades i públiques.
Aquesta segona edició està adreçada a persones emprenedores i col·lectius que tinguin una idea i vulguin iniciar un projecte empresarial cooperatiu en alguna de les comarques participants de Ponent. L’itinerari formatiu s’iniciarà el proper 8 de maig i constarà de 8 sessions de tres hores que es realitzaran setmanalment en format virtual. L’itinerari estarà especialitzat en l’elaboració del pla d’empresa on els tècnics de Ponent Coopera acompanyaran les persones participants a iniciar els seus projectes empresarials a través de la fórmula jurídica de la cooperativa, i es vincularà a la línia d’accés al finançament a través del mètodematchfunding.
Durant els mesos de juliol i agost, s’obrirà el concurs on les iniciatives podran presentar el seu projecte definitiu perquè un jurat el valori i esculli les cinc idees guanyadores, un projecte per comarca.
Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu durant el mes d’octubre de 2024 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecenatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000 €) dels respectius projectes.
Foto: Diputació de Lleida
InfoLleida