La 20a Cursa de l’Oli de les Borges comptarà amb 500 participants i referma la seva aposta pels productes de proximitat

18/01/2023

La 60a Fira de l’Oli i les Garrigues torna del 20 al 22 de gener a les Borges, i comptarà amb dos actes institucionals nous per retre homenatge a les persones que han ajudat a créixer el món rural i les Garrigues

Les Borges Blanques acollirà aquest diumenge, 22 de desembre, la 20a Cursa de l’Oli, que se celebra en el marc de la 60a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues i que enguany recupera les xifres d’abans de la pandèmia amb 500 atletes inscrits per participar en aquesta cursa amb dos recorreguts.

La Diputació de Lleida ha acollit l’acte de presentació de la 20a Cursa de l’Oli, que ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms; la diputada Rosa Maria Perelló; Jordi Gil, en representació del Club Atlètic Borges, organitzador de l’esdeveniment esportiu; Andreu Salvadó, director d’Aritmos, una de les empreses patrocinadores de la cursa, i Jordi Sans, vicepresident de la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges, patrocinadora de la cursa, productora i comercialitzadora d’oli.

L’acte ha servit per donar a conèixer tots els detalls d’aquesta cursa popular que arriba a les 20 edicions com un certamen consolidat i que aquest dimarts tanca inscripcions amb 500 participants, 150 més que l’any passat, i amb l’objectiu de recuperar la normalitat després d’aquests darrers anys de restriccions.

Més de 80 premis locals i de proximitat
Entre les novetats destacades, els obsequis d’enguany per a les persones corredores seran productes locals i de proximitat. Igualment, i tal com s’ha fet en aquests darrers cinc anys, s’obsequiarà les persones guanyadores de cadascuna de les curses amb el seu pes amb oli. En total, l’organització preveu entregar més de 80 premis en aquesta 20a Cursa de l’Oli.

Com de costum, la cursa comptarà amb dos recorreguts: un de cinc quilòmetres i un de deu. Ambdós curses sortiran a les 10 hores d’aquest diumenge, 22 de gener, des de la placeta del Terrall. Les persones participants faran un tomb pel parc un recorregut en direcció sud fins a la falda dels Bessons, i tornaran fins a la placeta del Terrall.

Les novetats de la 60a Fira de l’Oli i les Garrigues
La 20a Cursa de l’Oli forma part del programa de la 60a Fira de l’Oli i les Garrigues, que tindrà lloc del 20 al 22 de gener a les Borges Blanques i, entre altres novetats destacades, comptarà amb xefs amb sis estrelles Michelin que oferiran xoucookings i demostracions en directe, el millor mestre xocolater del món, el presentador del cuines de TV3 i grans figures de la gastronomia del nostre país. La Fira serà inaugurada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i tindrà una clausura dedicada a tot l’equip de Fira i als expositors i expositores. Igualment, el certamen d’enguany incorpora un acte completament nou com és un homenatge a tots els qui han donat suport a la fira aquests 60 anys, que serà encapçalat pel president Artur Mas.

Entre altres novetats destacades, l’agermanament de la Fira d’enguany, que serà amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, i els ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2023, que apadrinaran l’agermanament, seran l’empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González. Igualment, el Premi Cultura de l’Oli 2023 serà per a l’Escola Agrària de les Borges i Lo Pau de Ponts, que composarà una cançó per homenatjar els seixanta anys de Fira. Igualment, el Concert de l’Oli d’enguany, previst per dissabte a la nit, serà a càrrec de Doctor Prats.

Infolleida