Injecció de 451.000 euros a les obres de l'escola de l'Albagés

11/04/2024

S'apliquen mesures d’eficiència energètica com ara el canvi de finestres i portes

Les obres de rehabilitació que s’estan duen a terme a l’escola pública Mare de Déu de Montserrat de L’Albagés compten amb un ajut de 451.603 euros concedit l’any 2022 pel Ministeri de Transports. Aquest ajut s’inscriu dins la Línia 1 del Programa d’Impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (Pirep Local) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern espanyol, finançat amb els fons europeus Next Generation.
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va visitar ahir les obres a l'escola, juntament amb l’alcalde de L’Albagés, Víctor Masip, la regidora Guadalupe Serrano, i la directora de l’escola pública, Yesica Martín. S’ha començat a treballar per implementar mesures d’eficiència energètica com ara el canvi de finestres i portes, la incorporació d’un sistema de calefacció amb biomassa, la instal·lació de plaques solars i la renovació de la instal·lació elèctrica.
Aquestes mesures permetran, tal com han explicat el subdelegat i l’alcalde, reduir la despesa energètica de l’ajuntament i millorar les condicions climàtiques de l’escola pública que compta aquest curs 2023-2024 amb un total de 18 alumnes d’Infantil i de Primària. Segons Crespín, “la important reforma que es durà a terme amb l’ajut del Govern d’Espanya permetrà als alumnes i mestres gaudir d'una escola pràcticament nova, energèticament més sostenible i molt més funcional, confortable i pràctica”
.
InfoLleida