Èxit de la novena edició de la Fira Heroica de Fulleda

18/09/2023

Ret homenatge a l'artista més internacional de les Garrigues

El Porró de Fulleda, l'emblemàtic símbol dels organitzadors de la Fira Heroica del poble, va ser entregat ahir a Edith Schaar, l'artista de 97 anys d'origen alemany que ha desenvolupat una tasca artística intensa i de protecció del castell de la Floresta, municipi que l'ha acollida durant els darrers quaranta anys. Núria Arbós, representant de la comissió de Cultura de Fulleda, va defensar ahir que Schaar és un “exemple d'il·lusió i de creativitat que ha recuperat l'entorn natural de la comarca”. Schaar es va absentar per motius de salut i dos dels alumnes, membres del col·lectiu Laberint Blau, van recollir l'emblemàtic porró destacant que “és una mestra excepcional que ha transmès no només art, sinó també l'amor pel territori”.

Desenes de persones van acudir a la novena edició de la Fira de Fulleda, que recrea la llegenda d'Agustina d'Aragó (diuen que va néixer a Barcelona, però els pares eren fills de Fulleda, on es van casar). L'actriu de Reus, Georgina Llauradó, va ser l?encarregada, per sisè any consecutiu, de representar el paper d'Agustina, de la qual va destacar “la seva fortalesa, convicció i principis”.

A més de les teatralitzacions, la fira va incloure diverses parades de productes de proximitat i demostracions d'oficis antics, com el matalasser o el vidrier, entre d'altres.

D'altra banda, a l'Antic Molí d'Oli es va mostrar una exposició de la pintora i il·lustradora Teresa Dolcet Arbós, descendent de Fulleda i de la pròpia Agustina, que va mostrar una selecció dels seus dibuixos i pintures.

Fulleda, el poble més petit de les Garrigues que no arriba a cent habitants, compta amb una plantilla de fins a trenta voluntaris per organitzar la Fira Heroica, de la qual l'alcalde, Jordi Arbós, va prometre que “l'any que ve serà gran”, amb motiu de la desena edició.

Albert González Farran