El Consell Comarcal de les Garrigues i ajuntaments de la comarca aconsegueixen un estalvi de més de 8.000 € anuals en l’optimització de la facturació elèctrica

12/09/2022

La tasca s’ha realitzat a través d’un conveni amb el Consell Comarcal i l’Associació Leader de Ponent, entitat que du a terme aquest servei, entre d’altres

Ajuntaments de la comarca de les Garrigues i el Consell Comarcal aconsegueixen un estalvi de més de 8.000 € anuals optimitzant les potències elèctriques en els subministraments municipals a través d’una de les tasques que s’inclouen en el conveni entre l'ens comarcal i l’Associació Leader de Ponent.

Fruit d’aquest treball, i sense haver de fer inversió, l’ajuntament de Bellaguarda obté un estalvi anual de 1.500 €, 1.800 € el del Cogul, 1.600 € el dels Omellons, 1.500 € el de Juneda, 1.150 € el de Puiggròs i 1.000 € el Consell Comarcal. 

 L’estalvi parteix de la detecció d’un potencial d’estalvi, associat a l’optimització o ajustament de les potències contractades dels subministraments elèctrics, per apropar-les als consums reals, ja que els darrers anys el consum
ha variat pel canvi d’usos i les diferents inversions o modificacions realitzades a diferents edificis o instal·lacions.

 Cal insistir que el fet d’analitzar els subministraments elèctrics és la base per portar una bona gestió energètica municipal. Per aquest motiu, l’Associació Leader de Ponent, a través d’un conveni amb el Consell Comarcal de les Garrigues, posa a disposició el servei de gestió energètica municipal a tots els municipis de la comarca, de manera gratuïta i periòdica. Un servei que també inclou l’assessorament sobre ajuts i subvencions, xerrades a la ciutadania, taules de debat, promoció de les comunitats energètiques i la mobilitat sostenible, etc.

 En concret, l’associació ha dut a terme dues xerrades a la ciutadania als municipis de Vinaixa i el Cogul; també ha efectuat canvis de comercialitzadora a la Granadella i ha visitat els ajuntaments d’Arbeca, Bellaguarda, els Omellons i Juneda per realitzar optimitzacions, entre altres actuacions. A més, l’entitat continua treballant perquè els municipis que ho vulguin, puguin rebre aquests assessoraments o informació que necessitin i es posa a disposició de les administracions locals. Aquells municipis que desitgin rebre assessorament o informació poden contactar a [email protected]at.

Infolleida